♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

20 Aralık 2006 Çarşamba

Kırmızı Biber Dolması

Kırmızı Biber Dolması


Malzemeler:
1 kg. dolmalık orta boy taze kırmızı biber
1 kase esmer bulgur
100 gr. Kıyma
6 – 7 diş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
4 çorba kaşığı nar ekşisi (yarısı içine yarısı üzerine)
½ çay bardağı sızma zeytinyağı
Kimyon, tuz, pul biber, karabiber
Kuru nane

Yapılışı:
İç için tüm malzemeyi tamamen karıştırın. Biberlerin içlerini temizleyip yıkayın. İç harcını biberlere bastırarak doldurun ama baştan 2 parmak boşluk bırakın.
Tencereye dizip biberlerin hizasına gelene kadar biberleri aşmayacak şekilde su koyun. Biberler yumuşadığında üzerine 2 çorba kaşığı kadar nar ekşisi gezdirip, birkaç dakika daha kaynatıp, ocaktan alınız.
İlk sıcaklığı geçtikten sonra dolmaları servis tabağına dizebilirsiniz. Suyunu da ayrı bir kaba alıp yemek esnasında dolmaların üzerine döküp servis yapılabilinir.
Afiyetler olsun..

Hiç yorum yok: