♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

19 Aralık 2006 Salı

Antakya Nar Ekşili Dolmaları..

Antakya Nar Ekşili Dolmaları..


Malzemeler:
1 kg. karışık malzeme (dolmalık patlıcan, kabak, yeşil biber)
100 gr. Kıyma
1 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
1 kase bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı nar ekşisi
½ çay bardağı sızma zeytinyağı
Kırmızı toz (pul) biber, kimyon, tuz, karabiber
Kuru toz nane

Üzeri için yeteri kadar da su ve nar ekşisi

Yapılışı:
Dolmalık malzemeler temizlenerek hazırlanır. Soğan ve sarımsak ince kıyılır, kıyma ve bulgur da katılarak, tüm malzemeler karıştırılır. Dolmalıkların içi üzerlerinde en az bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurulur.
Bir tencereye dizilir, üstünü örtecek kadar su ilave edilir. Yemek pişmeye bırakılır, kaynamaya başlayınca kısık ateşe getirilir.
Dolmalar piştiği zaman üzerine yeteri kadar ve arzuya göre nar ekşisi gezdirilir. Bir taşım kaynatılır. Suyu süzülür, süzülen su ayrı bir servis tabağına, dolmalar ayrı bir servis tabağına alınır.

Afiyetler olsun…

(Not: Arzuya göre bulgur yerine pirinç ile de yapılabilinir.)


Antakya Nar Ekşili Dolmaları..

Hiç yorum yok: