♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

25 Aralık 2006 Pazartesi

Pazılı Açma Börek

Pazılı Açma Börek

Malzemeler:
4,5 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık süt
1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker

Hamura sürmek için:
1,5 çay bardağı sıvı yağ
150 gr. Eritilmiş margarin

İç malzeme:
1 kg. pazı (haşlanacak)
1 kuru soğan
2 çorba kaşığı kavrulmuş kıyma
2 çorba kaşığı ince kıyılmış sucuk
1 tane yumurta
Tuz, kırmızıbiber, karabiber, kuru nane
Sızma zeytinyağı

Yapılışı:
Mayayı ılık süt ve şekerle karıştırıp eritip kabartın. Diğer malzemeleri de ekleyerek mayalı bir hamur elde edin. Hamuru yoğururken süt az gelirse biraz daha ilave edebilirsiniz. Daha sonra hamuru mayalandırmaya bırakın.
Kuru soğanı yağda soteleyin, sucuk ve kıymayı ilave edin, bir iki kez karıştırdıktan sonra daha önceden haşlanmış pazıları da ekleyin. Karıştırarak kavurun. Altını söndürdükten sonra, baharatları ilave edin. Soğumasına yakın yumurtayı içine kırıp karıştırın.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler kesin, tabak büyüklüğünde açın. Sıvı yağla eritilmiş margarin karışımını açtığınız bezelerin üzerine sürün. Hazırladığınız iç malzemeyi üzerine yayın, esneterek rulo şeklinde sarın. İki ucundan tutarak ters yönde çevirerek burun ve gül şekli verin. Tepsiye dizdiğiniz açmalar üzerine yağ karışımından sürerek 200 derecede önceden ısıtılmamış fırında pişirin.
Tepsiye dizdiğiniz açmaları fırına koymadan önce yarım saat kadar bekletirseniz sonuç daha iyi olacaktır.
Arzuya göre üzerine susam çörek otu serpebilirsiniz.
Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok: