♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

24 Aralık 2006 Pazar

Beşamelli Omlet

Beşamelli Omlet

Malzemeler:
1 adet iri kuru soğan
2 adet yumurta
1 adet yeşilbiber
1,5 yemek kaşığı silme un
1,5 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet sosis
1 kaşık krem peynir
Tuz, karabiber, toz pul biber, kimyon
Kuru nane, kuru toz fesleğen

Yapılışı:
Önce sızma zeytinyağında unu kavurup pembeleştirin. Bir başka tavada daire şeklinde kesilmiş kuru soğanları soteleyip pembeleştirin. Yeşilbiberleri ve sosisleri de ekleyip birkaç defa alt üst yapın, sütü ekleyip ısınıp kabarmaya başlayınca, baharatları ve salçayı da katın. Karışımı kısık ateşte karıştırıp önceden hazırlamış olduğunuz pembeleştirilmiş unu ekleyin, altı kısık ateşte hafifçe karıştırmaya devam edin. Koyulaşma başlayınca önceden çırpılmış yumurtaları da ekleyip kısık ateşte alt üst yapın, yumurtalar karışımda pişince altın kapatın. Üzerine kuru nane ve toz fesleğen serpip sıcak servis yapın.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok: