♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

2 Aralık 2006 Cumartesi

Hamsi Omlet

Hamsi Omlet




Malzemeler:
20 adet hamsi (kılçıkları alınmış)
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
½ bağ maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kimyon

Yapılışı:
Kılçıkları alınarak temizlenmiş hamsiler bıçak kıyması yapılır. Bütün malzemeler bir kasede iyice karıştırılır. Fazla büyük olmayan bir teflon tavada az miktar yağ (1 tatlı kaşığı kadar) konularak iyice kızdırılır ve tüm tavaya yayılır. Yarım kepçe karışım dökülerek hızla aynı krep yapar gibi ince bir tabaka halinde yayılır. Alt pişince alt-üst yapılarak çevrilir diğer tarafı da pişirilir. Servis tabağına alınarak sıcak yenilmesi önerilir. Tabi yanında da salatayı unutmamak gerek.
Afiyetler olsun…

(Not: Bu tarifi eşim Sinop İlinin Gerze ilçesinde bir balıkçı lokantasından, şimdi rahmetli olan yemek ustasından öğrenmişti.)

Hiç yorum yok: