Meyveli İrmik Tatlısı
Malzemeler:
1 lt. süt
7 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı nişasta
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Mandalina ve portakal
Üzeri için:
2 çorba kaşığı nişasta (silme)
4 çorba kaşığı toz şeker
2 mandalina suyu
1 su bardağı su
Yapılışı:
Nişasta sütle ezilir, şekeri ve irmiği eklenir kısık ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Koyulaşınca vanilyası eklenir. Bir yayvan borcam kaba yarısı yayılarak döşenir. Üzerine mandalina ve portakal ince dilimlenerek dizilir. Üstüne geri kalan karışım dökülerek yayılır.
Tatlının üstü için gerekli malzemenin hepsi karıştırılarak pişirilir. Sıcak olarak tatlının en üstüne dökülür. Soğuyunca buzdolabına konularak dinlendirilir.
İstenildiği zaman servis yapılır.
Afiyetler olsun…
♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...
SEYYAH & SOFRAM...
28 Aralık 2006 Perşembe
Meyveli İrmik Tatlısı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder