♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

8 Aralık 2006 Cuma

Bamya

Bamya

Malzemeler:
300 gr. Bamya
2 adet büyük kuru soğan
6 adet büyük domates (yaklaşık 1 kg.)
5 – 6 adet yeşil sivri biber
5 – 6 diş sarımsak
1 adet kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz, pul biber
1 – 2 adet limon suyu (arzuya göre miktar ayarlanır)

Yapılışı:
Bamyaların başlarını külah şeklinde sivrice kesip ayıklayın, yalnız baş kısmını dibinden keserseniz pişme esnasında bamyalar uzar. Soğan, domates, yeşil ve kırmızıbiber küçük doğranır, zeytinyağında azıcık pişirilerek sotelenir. Salçaları konuşup karıştırır, yeteri kadar su ilave edilerek kaynatılır, limon suyu eklenip yıkanmış bamyalar ilave edilir.
Daha sonra pul biber ve sarımsaklar konularak bamyalar yumuşayıp pişinceye kadar ocakta bırakılır.
Afiyetler olsun…

Hiç yorum yok: