Elmalı Tart
Malzemeler:
3 çorba kaşığı süt
2 yumurta
2,5 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
150 gr. Yağ
½ limon suyu
Vanilya, tarçın, kabartma tozu
3 iri elma
Marmelat
Yapılışı:
Süt, yağ, yumurta, limon suyu, şeker krem haline gelinceye kadar çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek karıştırılır. Tabanı yağlanıp unlanmış tart veya kelepçeli kek kabına veya kalıba dökülür. Üzerine bolca tarçın serpilir, elmalar soyulup küp küp doğrandıktan sonra üzerine limon suyu dökülerek karıştırılır. Sonra tartın üzerine hafifçe bastırılarak yerleştirilir.
Elmaların arasına badem, fındık veya kuş üzümü katılabilir. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Kek piştikten sonra üstüne marmelât sürülür. Servis yapılır.
Afiyetler olsun…
♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...
SEYYAH & SOFRAM...
4 Aralık 2006 Pazartesi
Elmalı Tart
Etiketler: KEK ve PASTALAR Gönderen SOFRAM zaman: 15:18
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder