♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

26 Aralık 2006 Salı

Ekmek Kadayıfı

Ekmek Kadayıfı

Malzemeler:
1 adet ekmek kadayıfı
8 su bardağı şeker
10 su bardağı su
¼ limon suyu

Yapılışı:
Önce kadayıfı geniş bir tepsiye alın. Kadayıfın üzerini kaplayacak kadar sıcak su dökün, iyice şiştikten sonra suyunu kuru ve yumuşak bir havlu ile üzerine bastırarak alın. Suyunun iyice alınması gerek ve bundan emin olun yani üzerine bastığınız zaman su çıkmayacak şekilde iyice suyunu alın.
Şerbetini şeker ile suyu karıştırıp kaynatarak hazırlayın. Bu şerbetten kadayıfın üzerine dökün tepsiyi ocak üzerine oturtun. Kadayıf şerbeti çektikçe ilave edin, şerbet bitip kadayıf şerbeti çekene kadar işleme devam edin.
Üzerine dondurma, fıstık içi, fındık içi, kaymak koyarak servis yapabilirsiniz.
Afiyetler olsun…

(Not: Eğer kadayıfın yarısın yapmak isterseniz ölçüleri yarıya düşürün.)

Hiç yorum yok: