♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

21 Aralık 2006 Perşembe

Etli Biber-Kabak dolması

Etli Biber-Kabak dolması


Malzemeler:
8 adet dolmalık biber
3 adet dolmalık kabak
300 gr kıyma
1 su bardağından 1 parmak eksik pirinç
1 domates rendesi
Karabiber, tuz, kırmızı biber, nane, maydanoz
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı su
Üzeri için sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:
Kabaklar büyüklüğüne göre birkaç parçaya bölünerek içleri oyulur. Biberlerin sapları kesilerek baş kısmından 1 cm. aşağıdan kapak şeklinde kesilir, bağlantısı koparılmaz. Diğer malzemeler karıştırılarak dolmanın iç harcı hazırlanır.
Dolmaların içleri doldurulur, kabakların üzerine birer domates dilimi yerleştirilir, tencereye dizilir. Dolmaların üzerini geçmeyecek şekilde su konulur, tuzu eklenir. Biber ve kabaklar yumuşayıp pişinceye kadar kısık ateşte pişirilir.
Servis anında üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek de yenilebilinir.
Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok: