Kazan Kebabı
Malzemeler:4 adet orta boy patlıcan
300 gr. Kıyma
4 adet yeşilbiber
4 adet domates
2 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber
1,5 bardak su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:Patlıcanlar alaca soyulup, 2 – 3 parmak genişliğinde boyuna kesiniz. Kıymanın içerisine soğan, karabiber, tuz, sarımsak karıştırarak ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Bir tencereye halka doğranmış soğanlar, rendelenmiş domates ve zeytinyağı koyunuz. Bunun üzerine sıralanmış şekilde bir parça patlıcan bir parça et şeklinde yerleştiriniz. Domates, yeşilbiberler halka şeklinde doğranarak üzerini süsleyebilirsiniz.
Domates salçasını suda eritip, içine karabiber ve tuz ekleyin, bu karışımı patlıcanların üzerine dökünüz. Hazırlanan bu malzemelerin üstüne bir tabak kapatıp kısık ateşte pişirin.
Afiyetler olsun…
♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...
SEYYAH & SOFRAM...
31 Aralık 2006 Pazar
Kazan Kebabı
Etiketler: Et Tavuk ve Balık Gönderen SOFRAM zaman: 12:17
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder