Akçaabat Köftesi
Malzemeler:
kıymaBayat kurutulmuş ekmek( ufalanıp un halinde)sarımsakkarabibertuz
(miktarlar kişi ve arzuya göre ayarlanıp değiştirilebilir)
Hazırlanışı:Bir gün yağlı kıyma dinlendirildikten sonra, malzemeler karıştırılarak bir kapta iyice yoğrulur. Daha sonra parçalar kopartılarak elde yassılaştırılarak köfte halinde hazırlanır. Hazırlanmış köfteler alınarak fırın tepsisine dizilir, üzerlerine yeşil ve kırmızıbiber ile domatesler de eklenerek ızgarada pişirilir ve sıcak halde servis yapılır. Kömür ateşinde ayrı bir tad kazanan köfteleri biz fırında ızgara ayarında yüksek ısıda pişirerek yaptık.
Afiyetler olsun….
♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...
SEYYAH & SOFRAM...
1 Ocak 2007 Pazartesi
Akçaabat Köftesi
Etiketler: Et Tavuk ve Balık Gönderen SOFRAM zaman: 12:23
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder