Mezgit Kızartma
Malzemeler:
1 kg. mezgit
1 kase un
2 tatlı kaşığı Tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Mezgitleri ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlayarak süzgece koyarak iyice suyunu süzdürün. Balıkları unlayarak kızgın yağda çok fazla kurutmadan kızartın. Bu arada çıkmış olan havyarları da yani yumurtalarını da yıkayıp tuzlayıp unlayıp kızartın. Yanında salata ile sıcak servis yapın. Biz sonrasında helva da yemeyi severiz, size de öneririz.
Afiyet olsun…
♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...
SEYYAH & SOFRAM...
11 Ocak 2007 Perşembe
Mezgit Kızartma
Etiketler: Et Tavuk ve Balık Gönderen SOFRAM zaman: 13:34
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder