Patlıcanlı Pilav
Malzemeler:
2 adet patlıcan
1 adet kuru soğan (iri)
½ bağ maydanoz
1,5 kâse pirinç
2,5 kâse su
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Nane (taze veya kuru)
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde kesin tuzlayıp yarım saat kadar bekletin. Sonra sıkarak kızgın yağda kızartın. Soğanları ince doğrayıp yağda soteleyin, yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ilave ederek kavurmaya devam edin. Pirinçler şeffaf görünüm alınca suyunu, tuzunu, pul biberini koyup karıştırın. En son üste patlıcanları yerleştirin tencerenin kapağını kapatıp kenarlardan buhar çıkınca ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar pişirin.
Karabiber, nane, maydanozu ilave edip karıştırın ve demlemeye bırakın.
Daha sonra servis tabağına alıp servis yapabilirsiniz. Arzuya göre sıcak, ılık veya soğuk olarak yenilebilinir.
Afiyetler olsun..
♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...
SEYYAH & SOFRAM...
5 Ocak 2007 Cuma
Patlıcanlı Pilav
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder