Borani (Ispanak)
Malzemeler
1 kg ıspanak yaprağı
1 soğan
1 kase süzme yoğurt
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Kırmızı pul biber, tuz
Yapılışı
Ispanakları ayıklayıp bol suda yıkadıktan sonra kendi ıslaklığıyla çelik tencereye koyun ve haşlayın, süzgece koyup süzdürün. Soğanları kavurun, ıspanakları da keserek ilave edin ve kavurmaya devam edin, tuzunu ekleyin karıştırın. Servis tabağına alın. Sarımsakla yoğurdu karıştırarak, ıspanakların üzerine dökün. Tereyağında pul biberi kızdırarak, boraninin üzerine gezdirin, sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...
SEYYAH & SOFRAM...
27 Ocak 2007 Cumartesi
Borani (Ispanak)
Etiketler: SALATA VE MEZELER, SEBZE YEMEKLERİ Gönderen SOFRAM zaman: 14:40
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder