♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

19 Ocak 2007 Cuma

Pazılı Muhlama

Pazılı Muhlama



MALZEMELER:
½ kg. pazı
4 yumurta
1 kuru soğan
3 çorba kaşığı kıyma
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz, karabiber
Kimyon, kırmızı toz pul biber


YAPILIŞI:
Pazı yapraklarını yıkadıktan sonra keserek dilimleyin ve haşlayın. Haşlanmış pazıları bir tarafta bekletirken, soğanları zeytinyağında soteleyin, kıymayı ekleyin karıştırın, haşlanmış pazı yapraklarını da ekleyip pişirmeye devam edin. Pişmiş karışımı kendi içinde 4 ayrı çukur bölmeye ayırın. Her bir çukur kısma 1 yumurta gelecek şekilde yumurtaları kırın. Üzerlerine baharatları ekleyip kısık ateşte ağzı kapalı olarak yumurtalar pişinceye kadar pişirin.
Her bir yumurtalı kısmı bir servis tabağına alarak sıcak servis yapın. Yumurta sayısını kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz.
Afiyetler olsun…

Hiç yorum yok: