Antakya'nın Aya Çorbası
MALZEMELER
250 gr kıyma
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz, karabiber
1 kâse pirinç
2–3 çorba kaşığı salça
½ demet maydanoz
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar su
YAPILIŞI
Pirinci yıkayın, üzerine yeteri kadar su, tuz koyun, pirinçler yumuşayıp şişene kadar pişirin. 2–3 çorba kaşığı salçayı koyun karıştırın, eğer kıvamı koyu ise su koyarak kıvamını istediğiniz koyulukta ayarlayın, kaynayınca ateşten alın.
Köftesi için, kıyma, tuz, karabiberi karıştırıp yoğurun, fındık büyüklüğünde parçalar koparın, ayrı bir yerde karıştırdığınız salça ve nar ekşisinden avucunuza bir miktar koyarak, köfteleri yuvarlayın, tereyağında kızartın.
Çorbayı bir taşım daha kaynatın ve kızarttığınız köfteleri yağıyla birlikte çorbaya katın,3–4 dakika daha kaynatıp ateşten alın karabiber ve maydanozla tatlandırarak servis yapın.
Afiyet olsun.
♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...
SEYYAH & SOFRAM...
20 Ocak 2007 Cumartesi
Antakya'nın Aya Çorbası
Etiketler: Antakya Mutfağı, ÇORBALAR Gönderen SOFRAM zaman: 14:17
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder