♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

24 Ocak 2007 Çarşamba

Cevizli Kabak Tatlısı

Cevizli Kabak Tatlısı



Malzemeler
2 kg bal kabağı
Tozşeker (kendinize göre)
Ceviz içi Hindistan cevizi

Yapılışı
Kabakların kabuklarını soyup küçük parçalar halinde kesin, yıkayın. Tencereye bir sıra kabak dizin, üzerine kabakların her tarafına gelecek şekilde şeker serpin. Bu şekilde bir kat şeker, bir kat kabak olacak şekilde döşeyin. Tencerenin ağzını kapatıp, altını yakın ve kısık ateşte pişmeye bırakın, bir müddet sonra kabaklar suyunu verecektir, bu suyunu tekrar çekene kadar pişirmeye devam edin. Pişmesine yakın üzerine biraz daha şeker serpiştirin. Bu daha parlak bir görünüm almasını sağlayacaktır. Piştikten sonra ilk sıcaklığı geçince servis tabağına alın, aralara ve üzerine ceviz içi ile Hindistan cevizi serpin. Eğer tencerede tatlının şerbetinden kalmışsa az da olsa, onu da üzerine gezdirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: