♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

16 Ocak 2007 Salı

YALANCI TALAŞ BÖREĞİ

YALANCI TALAŞ BÖREĞİ



Malzemeler:
1kg yufka 250 gr erimiş margarin
İÇİ İÇİN 6 – 7 adet haşlanmış Patates
1 kuru soğan
3 çorba kaşığı kavrulmuş kıyma
2çırba kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz, karabiber, kırmızıbiber pul biber
Peynir, maydanoz

İç malzemelerin hazırlanması:
Patatesleri haşlayın, soğanları soteleyin, patatesleri püre haline getirip ilave din sotelemeye devam edin. Kavrulmuş kıymayı da ekleyin, birkaç sefer karıştırıp baharatları da ekleyin.
Patates yerine peynir ile maydanozu da karıştırarak da kullanabilirsiniz.

Yapılışı
1yufkayı masaya serin, yufkanın her tarafına erimiş yağ sürün, üstüne diğer yufkayı serin, tekrar yağ sürün. Yufkaları ortadan 2’ye kestikten sonra 8 eşit parçaya bölün, aynen sigara böreğinde olduğu gibi. Küçük olmasını isteyenler daha fazla parçaya da bölebilirler.
Her parçaya hazırlanmış içleri koyup, her iki yandan kıvırarak sigara böreği gibi ama daha kalınca sarın. Buzdolabında 1gece bekletin. Pişireceğiniz zaman dolaptan çıkararak böreklerin bulunduğu kabı soğuk suyla dolduralım birkaç dakika bekletelim, sonra her parçayı avucumuzun içinde hafifçe sıktırarak fazla suyunu atalım, tepsiye dizip, yumurta sürelim,200 derecede pişirelim.
Afiyet olsun.
(NOT: Bu tarif Emine Beder’den aldığım ve senelerdir yaptğım, herkesin beğendiği kolay bir börektir. İç harcında istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz. İsterseniz bu böreği hazırlayıp, dondurucuya koyarak istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Kolay gelsin, sevgilerimle.)

Hiç yorum yok: