♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

21 Ocak 2007 Pazar

Çökelekli Omlet

Çökelekli Omlet



Malzemeler:
1 adet irice kuru soğan
1 adet yeşilbiber
1 adet domates
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
½ tatlı kaşığı acı biber salçası
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 kase zahterli (kekikli) çökelek
1 yemek kaşığı krem peynir
1 çay bardağı süt
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
Kuru nane

Yapılışı:
Soğanlar sızma zeytinyağında pembeleşinceye kadar sotelenir, burada dikkat edilecek nokta; soğanlar yanmayacak ama tatlımcak bir tad alacak şekilde kızartılacak. Yeşilbiber ve domatesler eklenip birkaç dakika pişirin. Tatlı ve acı biber salçaları ile baharatları da katın ve sotelemeye devam edin. Sütü ekleyip hafif kaynayınca çökelek ile peyniri de katın. Birlikte birkaç dakika karışımı hafif karıştırarak ince ateşte pişirin. Karışım hafif koyulaşınca üzerine daha önceden çırpılmış yumurtayı dökün ve alt üst yapıp altını kısık ateşe getirin. Pişmesine yakın üzerine kuru naneyi serpip tavanın kapağını ve ateşini kapatın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: