Kabak Borani
Malzemeler:
1 kg. beyaz kış kabağı
300 gr. Kuşbaşı et
1 kase haşlanmış nohut
2 baş sarımsak
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Pul biber, tuz, toz nane
Tuzlu yoğurt
Yapılışı:
Kabaklar soyulup küp küp doğranır. Öncelikle kuşbaşı etler pişirilir, üzerine haşlanmış nohut, kabak, sızma zeytinyağı, ince doğranmış kuru soğan ve sarımsaklar, pul biber katılarak, üzerine çıkacak kadar da su konularak pişirilmeye bırakılır.
Kabaklar yumuşayıp piştikten sonra tuzlu yoğurt ilave edilir, bundan sonra tencerenin ağzı açık olarak pişirilmeye devam edilir.
Kıvamını alıp piştikten sonra toz nane serpilip servis yapılır.
Eğer varsa bunun içine kurutulmuş kırmızı dövme baş biber atılabilir.
Afiyetler olsun.
♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...
SEYYAH & SOFRAM...
17 Ocak 2007 Çarşamba
Kabak Borani
Etiketler: SEBZE YEMEKLERİ Gönderen SOFRAM zaman: 14:09
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder