♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

3 Ocak 2007 Çarşamba

Brüksel Lahanalı Ekşili Pırasa

Brüksel Lahanalı Ekşili Pırasa



Malzemeler

1 kg pırasa
1 büyük soğan
3 havuç
200 gr Brüksel lahanası
3 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2–3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tane taze kırmızıbiber
Tuz

Yapılışı:
Pırasaları ince olarak doğrayıp, yıkayın. Havuçları ve kırmızıbiberi tavla zarı gibi kesin. Yemeklik doğranmış soğanı, havucu, salçaları, kıymayı, taze kırmızıbiberi, kırmızıbiberi, tuzu, kekiği ve 1 çay bardağı kadar suyu koyup birkaç dakika pişirin, sonra pırasaları ve Brüksel lahanasını ilave edin, yeteri kadar su koyup, pırasalar ve lahanalar yumuşayana kadar pişirin. Zeytinyağını ve nar ekşisini ekleyip birkaç dakika daha kaynatıp, ateşten alın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: