♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

25 Ocak 2007 Perşembe

Antakya Mutfağından AŞÜR(DÖĞME)

Antakya Mutfağından AŞÜR(DÖĞME)



MALZEMELER

500 gr tavuk eti(dana etiyle de yapılır)
500 gr aşurelik buğday
1 kâse nohut
1 kâse fasulye
1 çorba kaşığı pul biber Tuz

Üzeri için:
1 kâse ceviz içi
1 kâse kuru üzüm
100 gr tereyağı
1 çorba kaşığı kimyon

Yapılışı
Buğday, fasulye, nohudu akşamdan ıslatın, hepsinin pişme süresi farklı olduğu için ayrı tencerelerde haşlayın. Fasulye ve nohut istemezseniz sadece buğdaydan da yapabilirsiniz. Tavuğu da haşlayıp didikleyin. Daha sonra, hepsini büyük bir tencereye alın, pul biber ve suyunu ekleyin, suyunu çekip ezilme kıvamına gelince ateşten alın, büyük bir tahta kaşıkla (veya blendırla da ezebilirsiniz) iyice özleşene kadar dövün, tereyağının 1/3 nü eriterek içine katın, karıştırın. Aşurü servis tabağına alın, düzgün olarak yayın, üzerine kimyon, kuru üzüm(arzuya göre),ceviz içi serpiştirin, tereyağını eritin isteğinize göre içine ceviz içi ve pul biber katılıp ateşte bir iki kez çevrilir ve tabaktaki aşurün üzerine dökülür.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: