Düğün Çorbası
Malzemeler:
3 tatlı kaşığı kıyma
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
½ demet maydanoz, nane
1 kase dolusu yoğurt
3 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
Kırmızı toz pul biber, Karabiber, Tuz
1 yemek kaşığı tereyağı veya sızma zeytinyağı
Varsa et suyu yoksa sade su
Yapılışı:
Tencereye kıyma, yağ, salçalar, nane, maydanoz konulup biraz karıştırarak kavurun. 3 bardak kadar suyunu koyun (su miktarı kişi sayısına göre değişir). Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt ve unu iyice çırpın. Çorbaya bu karışımı sürekli karıştırarak ilave edin ki karışım çorbada topaklanmasın. Karıştırarak pişirmeye devam edin. Kıvamının koyuluğuna göre su ilave edilebilir. Kaynayıp un kokusu gittikten sonra geri kalan nane, maydanoz ve karabiber, kırmızı toz biber eklenir karıştırılır ve sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder