♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

6 Ocak 2007 Cumartesi

Yaş Günü Pastası

Yaş Günü Pastası


Malzemeler:

KEKİ İÇİN
5 yumurta
1 + ¼ su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

KREMASI İÇİN
3 su bardağı süt
5 çorba kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı haşlanmış kestane içi
½ portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı margarin
1 poşet kakaolu krem şanti
½ poşet sade krem şanti
1,5 su bardağı süt

YAPILIŞI
Yumurtayla şekeri çırpın, vanilyayı ve kabartma tozu karıştırılmış unu eleyerek ilave edin, karıştırın, yağlanmış unlanmış bir yuvarlak kek kalıbına koyarak önceden ısıtılmamış fırında 175 derecede pişirin. Pişince 3 eşit parçaya bölün.
Kreması için, süt, un ve şekeri karıştırın, portakal kabuğunu rendeleyin, koyulaşana kadar pişirin, koyu kıvamlı bir hal alınca vanilyasını ve yağını koyup ateşten alın, soğutun. İçine kestaneleri koyun. Kakaolu şantiyi 1 su bardağı sütle, sadesini ½ su bardağı sütle çırpın. Kakaolu şantinin yarıdan fazlasını kremanın içine katıp karıştırın.
Kestiğiniz kekin bir parçasını servis tabağına alın, üzerine portakal suyu gezdirin, kremasını sürün, diğer keki üzerine yerleştirin, ilk katta yaptınız işlemleri aynen yapın, en üste artan kremanın hepsini sürün, daha sonra kakaolu krem şantiyle kaplayın, beyaz şantiyle de yazısını yazıp, süslemelerini yapın, eğer yazı yazmayacaksanız beyaz şanti kullanmayıp, meyvelerle süsleme yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: