Portakal Kabuğu Reçeli
Malzeme:
6 – 7 portakal kabuğu
1 kg toz şeker (4 su bardağı)
¼ limon suyu
Yapılışı:
Portakal kabuklarını küçük küçük doğrayın üzerine su koyup kaynatın. Soğuyunca suyunu değiştirin. Bu işlemi portakal kabuğunun acısı gidene kadar birkaç defa tekrarlayın.
Bir tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatın, kaynadığında acısı çıkmış portakal kabuklarını süzerek ilave edin. Kaynayınca altını kısarak kısık ateşte kıvamını buluncaya kadar pişirin. Kıvamını bulunca limon suyunu ekleyin, 1 – 2 dakika hızlı ateşte kaynatıp sıcak olarak kavanozlara doldurun, ağzını sıkıca kapatıp, bir bez üzerine ters çevirerek soğuyuncaya kadar bırakın.
Afiyet olsun..
♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...
SEYYAH & SOFRAM...
18 Ocak 2007 Perşembe
Portakal Kabuğu Reçeli
Etiketler: REÇEL VE MARMELATLAR Gönderen SOFRAM zaman: 14:12
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder