♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

15 Ocak 2007 Pazartesi

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz



Malzemeler:
1 kg. kereviz
4 adet havuç
3 adet büyük kuru soğan
1 su bardağı portakal suyu
1/3 su bardağı limon suyu
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz

Yapılışı:
Kerevizleri kuşbaşı şeklinde, havuçları halka şeklinde olabildiğince ince, soğanları piyazlık doğrayın. Tencereye koyun, biber salçasını portakal suyu ile ezerek ekleyin. Şekerini, limon suyunu, sarımsakları, tuzunu, zeytinyağını da koyun, kısık ateşte sebzeler pişene kadar pişirin. Eğer biber salçanız yoksa kırmızı toz pul biber ekleyebilirsiniz.
Pişince ılık hale gelince servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok: