♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

10 Aralık 2006 Pazar

Biber Salçalı Yumurta (Gelincik)

Biber Salçalı Yumurta (Gelincik)


Malzemeler:
1 adet kuru soğan ( orta boy)
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
2 adet yumurta
½ kırmızı taze biber
1 adet yeşilbiber
1 çay kaşığı kuru kekik
1 adet küçük domates
½ çay bardağı süt
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz, karabiber, kimyon, toz pul biber

Yapılışı:
Soğanları oldukça ince kıyıp sızma zeytinyağında hafifçe pembeleştirin, yeşil ve kırmızı taze biberleri katıp birkaç defa karıştırın, acılı biber salçasını ve domatesleri de ekleyip birkaç dakika beraberce pişirin. Domatesler ve biberler hafifçe yumuşayınca kuru kekik ve az miktarda sütü de ekleyin. Ayrı bir kapta ½ yemek kaşığı su ekleyerek çırpılmış yumurtaları üzerine dökün, hızlı ateşte birkaç defa karıştırıp, altını kısın ince ateşe getirin. Yumurtalar piştiğinde de altını kapatıp sıcak servis yapın.
Afiyetler olsun…

Hiç yorum yok: