♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

27 Aralık 2006 Çarşamba

Fındıklı Tel Kadayıf

Fındıklı Tel Kadayıf

Malzemeler:
½ kg. tel kadayıf
1 kase dövülmüş fındık
200 gr. Margarin veya tereyağı

Şerbeti:
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
¼ limon suyu

Yapılışı:
4 su bardağı tozşekeri 3 su bardağı suyla kaynatın. Koyu kıvamlı şerbet halini alıncaya kadar kaynatın, kaynamaya başlayınca 3 – 4 dk. daha bekleyin ocağın altını kapatın.
Tavada tereyağını eritin. Kadayıfı didikleyip bütünlüğünü kaybedinceye kadar ufalayıp, yağı dökün tel kadayıfa iyice yedirin. Yağlanmış olan kadayıfları 2 eşit bölüme ayırın, yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısını bastırarak serin. Tepsinin büyüklüğü yapılacak kadayıf miktarına göre ayarlayın, döşenecek olan kadayıfın alt kısmı 1 parmak kalınlıkta olacak şekilde bastırın.
Dövülmüş fındıkları üstüne yayarak boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin. Geri kalan kadayıfın diğer yarısını da üstüne bastırarak sıkıca yerleştirin. Kenarlarda kalan boşluklara küçük parçalara halinde tereyağını yağ koyun. Fırında yapacaksanız önce alttan ısı verin daha sonra altı pişince çıkartın ters çevirip tekrar alttan ısı vererek tersyüz edilmiş pişmemiş tarafını pişirin. Daha sonra sıcaklığını kaybetmemiş olan şerbeti bir kere daha ısıtıp kaynama noktasında ocaktan alıp sıcak kadayıfın üzerine yavaş yavaş yedirerek aldığı kadar dökün. Kare olarak dilimleyin, üzerine yeşil fıstık içi serpin.
Sıcak veya soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: