♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

12 Aralık 2006 Salı

Kestane Marmeladı

Kestane Marmeladı

Malzemeler:
2 kg. kestane
3 veya 3,5 su bardağı su
3 veya 3,5 su bardağı şeker

Yapılışı:
Kestaneleri haşlayarak yarı ılık iken içlerini alın. Geniş ve derin bir tencereye içlerini koyun, eğer taneli olmasını istemiyorsanız haşlanmış kestane içlerini rondodan geçirerek inceltebilirsiniz.
Üzerine suyunu ve şekerini koyun, suyun ölçüsü kestanelerin üzerine gelecek seviyede olmalı eğer seviyede düşüklük varsa su ilave edilebilinir. Ölçerek suyunu ilave edin ki konuşlan su oranına göre şekeri de eklemeniz gerekir.
Tencerenin altını hızlı da 20 dakika karıştırarak pişirin. Daha sonra altını kısın 25 dakika kadar daha kısık ateşte kıvamını alıp koyulaşıncaya kadar pişirin.
Sıcak olarak kavanozlara koyup ağzını kapatın.
Çok tatlı olmasını istemiyorsanız su ve şeker oranını aynı ölçü kullanabilirsiniz.
Afiyetler olsun…

Hiç yorum yok: