Kesme Çorba
Malzemeler:
1 kase kesme çorbalık
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma
1 kase süzme yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber, toz/taze nane, tuz, kırmızı toz/pul biber
Bir tutam maydanoz
Yapılışı:
Yağ eritilir, kıyma, salça, tuz, kırmızı toz/pul biber eklenir. Yeteri kadar su konulur, kaynayınca içine keme çorbalıklar atılır. Piştikten sonra yoğurt karabiberle iyice çırpılır, içine biraz çorbanın sıcak suyundan katılır (çorba kesilmesin diye) ve karıştırılır. Çorbanın altı kapatılarak bu karışım çorbaya ilave edilir. En son nanesi katılır, üzerine maydanoz serpilir.
Afiyetler olsun…
♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...
SEYYAH & SOFRAM...
6 Aralık 2006 Çarşamba
Kesme Çorba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder