Tel Şehriyeli Pilav
Malzemeler:
1 kâse pirinç
2 kâse su
3 çorba kaşığı şehriye
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Yapılışı:
Şehriyeleri yağda kavurun, önceden ıslatıp yıkanmış ve süzülmüş pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinçler şeffaf görünüm alınca suyunu ve tuzunu ilave edin. Ağzını kapatın kenarlardan buhar çıkınca altını kısın kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 10 dakika kadar demlendikten sonra karıştırıp servis yapın.
Afiyetler olsun…
♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...
SEYYAH & SOFRAM...
16 Aralık 2006 Cumartesi
Tel Şehriyeli Pilav
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder